You are currently viewing Szupererő a mindennapokban klimax idején

Szupererő a mindennapokban klimax idején

Sokszor azt hisszük, hogy a változás ólomnehéz, az első lépéseket megtenni sziklakemény, kitartónak lenni pedig elképzelhetetlen.
Azt gondoljuk, ha várunk, nem hozunk meg döntéseket és nem változtatunk, a járt út könnyebb lesz.

És mi történik akkor, ha a elérkezik a menopauza és az eddig járt út nehéz vagy még nehezebb lesz?

Itt az ideje elengedni a régi mintákat és új tudatosságra alapozni a mindennapi rutinodat.

Leggyakrabban 3 fókuszterületen felbukkanó szokások tartanak fogságban, amitől úgy érezheted, hogy egyhelyben toporogsz. Érdemes ezeken a területeken megvizsgálni a jelenlegi helyzetet és egyre több támogató szokást kialakítani, ezáltal minőségi változást tapasztalhatunk az életünkben.

1. Érzelmek

Ha elnyomod a negatív érzéseidet, csalódottságodat, indulataidat, mert úgy érzed, így elkerülheted a konfliktusokat vagy úgy gondolod, hogy úgysem fogadná el a másik fél, ezzel az attitűddel a belső konfliktusaidat és a stresszt halmozod, amellyel hatalmas érzelmi terheket pakolsz magadra.

Tehermentesítsd magad!

Itt az idő kimutatni és megfelelően kikommunikálni az érzéseidet.
Ha a negatív gondolatokat beengeded a látóteredbe nap mint nap, azon kaphatod magad, hogy körforgásként foglalkoztatnak a negatív témák, vagy általában hasonló negatív gondolatok kúsznak eléd. Mivel a gondolatokhoz érzések társulnak, ezek a gondolatok újra és újra negatív érzéseket keltenek benned.

Dönts és irányítsd a figyelmed, fókuszálj és tereld a gondolataidat a pozitív impulzusokra!

2. Életmód

Ha eltávolodtál az egészséges életmódtól vagy talán sosem művelted, egyre nehezebb egészséges szokásokat kialakítani. Nehezedre eshet a sportolást elkezdeni és tudatosan figyelni a teljeskörű egészséges étrend követésére.

Ha nem megy egyedül, kérj segítséget, most van itt a változás ideje!
Szakértői támogatással könnyedén kialakíthatsz egy egészséges rutint, amelyben megfelelő mennyiségű tápanyagot, vitaminokat, tiszta vizet fogyasztasz és rendszeresen sportolsz.

3. Energiagazdálkodás

Úgy érzed nehéz uralni az idődet, gyakran azt veszed észre, hogy a körülményeket okolod, amikor nem a tervek szerint alakul egy napod. Haragszol a közösségi felületekre, mert túl sok idődet elveszi, mégis rajta lógsz. Gyakran indokolatlanul fáradt vagy, úgy érzed szaladsz az idő után és sosem éred utol magad.

Tanuld meg a számodra leghatékonyabb energiagazdálkodást!

Leginkább azok a gondolatok és tettek szabotálják a jóllétünket, amelyekről ki tudjuk jelenteni: „ezeket szoktam csinálni”.

A mindennapi szokásainkban rejlik a kulcs, a hiedelmeinkben és a tanult mintáinkban bújik meg a lényeg, csak legtöbbször egy külső értő-figyelő szem tudja meglátni és megmutatni az utat, ami kivezet a saját labirintusodból.

Ha valahol elveszett a motivációd és nagyon nehéz a változás, fontold meg és válaszolj az alábbi kérdésekre:

• Úgy érzed, hogy nehéz kommunikálni a negatív érzéseidről, a problémáidról, a csalódottságodról: Ha nem kommunikálsz róluk, akkor könnyű?
• Úgy érzed, hogy nehezen irányítod a figyelmed a pozitív impulzusokra: Negatív gondolatok körforgásában élni könnyű?
• Úgy érzed, hogy nehéz uralni az idődet és gyakran elúszol a feladatokkal: Stresszesnek és fáradtnak lenni könnyű?

Ez csak néhány erőteljes példa arra, hogy a könnyebb út csak könnyebbnek tűnik, ugyanakkor utólag gyakran kiderül, mi lehetett volna a helyes választás.

De nem kell megvárnod, hogy utólag álljon össze a puzzle, még klimax előtt változtass!

Van választásod, Te alakítod az életed és lehet szupererőd menopauza alatt is!
Te döntesz, hogy melyik utat választod: azt, ami szíved szerint helyes vagy a kényelmeset.
A klimax időszaka sok félelmet, bizonytalanságot, stresszt okozhat és meghatározza a mindennapi közérzetet. A fizikai és mentális erő megőrzése érdekében tudatosságra van szükség a mindennapi rutin szintjén.

A tudatosság mindent felülír menopauzában is?

Határozottan IGEN, a tudatosságban rejlik a szupererő! Ha a korábbi működő mintáidat hajlandó vagy elengedni és a mindennapi működésedben rejlő részletekre őszintén ránézel, valamint új szokásokat indítasz útjára, olyan erőt szabadítasz fel, amelyek újra lendületet adhatnak.

Ha az életedben olyan elakadást tapasztalsz, amellyel nem boldogulsz és szakértői támogatásra, mentális erőre van szükséged, csapatunk teljes figyelemmel és célzott szakmai útmutatásokkal áll rendelkezésedre.

A cikk szerzője:

Mezei Bea

mentális tréner
stresszkezelés és érzelmi intelligencia fejlesztés