Koch Mária Hellokliamx apalítója

Koch Mária

menopauza kutató, kommunikációs szakember, újságíró

Változókor… ugye, milyen gyönyörű szó? Mennyi izgalom és lehetőség rejlik benne? Mégis, milyen negatív tartalommal telik meg sokunk életében. Én sem voltam ezzel másképpen.

Ami tudást magammal hoztam a felmenőimtől, és amit magamba szívtam az évek alatt, édeskevésnek bizonyult akkor, amikor berobbant az életembe a saját klimaxom. Egy csapásra írta felül a legrosszabb verziót, amit valaha is el tudtam volna képzelni, már ha bármilyen rossz verzión lamentáltam volna valaha is.

Azt, hogy min mentem keresztül, és hogyan trollkodta szét az egészségemet és a fizikai állóképességemet a változókor hozta betegséghalmaz, egy blogban kezdtem el megírni, aminek egyes fejezeteit a helloklimax® történetek között is olvashatod.

Négy kemény év kellett ahhoz, hogy úgy-ahogy talpra álljak, és újra élhessem az életem. Ez alatt a négy év alatt folyamatosan tanultam és kutattam a klimax okozta egészségkárosodásokat; interjúztam orvosokkal és megélőkkel, szexológusokkal és nőgyógyászokkal, szóba álltam szinte bárkivel, aki hajlandó volt velem megosztani a saját klimaxos tapasztalatát.

Az írás nemcsak terápiás segítség volt, hanem végig tudtam, hogy valamilyen formában segíteni fogok a sorstársaimnak, mert az nem lehet, hogy a klimax alatt és után már nem vár ránk örömteli és egészséges élet. Ebből a tudásból és segíteni akarásból nőtte ki magát a helloklimax® program.

Velem leginkább előadásokon, edukációs programokon, rendezvényeken fogsz találkozni. Én viszem el a helloklimax® program hírét a munkaadókhoz, pontosan azért, hogy megértsék, min mész te is keresztül akkor, amikor a klimax tünetei miatt szenvedsz. De a megértés még nem elég, segítő megoldásokkal is támogatjuk a munkahelyeket.

Hiszek a prevenció – edukáció – támogatás erejében, ezt kapod tőlünk.

Légy önmagadra kíváncsi, ismerd meg a szervezeted működését, lásd át, hogy milyen fizikai, hormonális és idegrendszeri változások zajlanak klimax előtt, menopauza alatt és után, majd sajátítsd el a változtatás képességét ahhoz, hogy a klimax valóban az örömteli változásokat hozza csak el a te életedbe is.

Gyere el hozzánk konzultációra, csatlakozz a helloklimax® programhoz, lépj be a közösségünkbe, és mondjuk együtt: hello, klimax!

Képesítések:

1994 – Benedek Elek Tanítóképző

2007 – Rekreációs sportoktató képzés

2016 – Pszichológiai tanácsadás és beavatkozás Msc (BBTE)

2023 – Szexuálpszichológiai szakpszichológus (ELTE)