Csapatunk

Koch Mária

menopauza kutató, kommunikációs szakember, újságíró

Változókor… ugye, milyen gyönyörű szó? Mennyi izgalom és lehetőség rejlik benne? Mégis, milyen negatív tartalommal telik meg sokunk életében. Én sem voltam ezzel másképpen.

Ami tudást magammal hoztam a felmenőimtől, és amit magamba szívtam az évek alatt, édeskevésnek bizonyult akkor, amikor berobbant az életembe a saját klimaxom. Egy csapásra írta felül a legrosszabb verziót, amit valaha is el tudtam volna képzelni, már ha bármilyen rossz verzión lamentáltam volna valaha is.

Azt, hogy min mentem keresztül, és hogyan trollkodta szét az egészségemet és a fizikai állóképességemet a változókor hozta betegséghalmaz, egy blogban kezdtem el megírni, aminek egyes fejezeteit a helloklimax® történetek között is olvashatod.

Négy kemény év kellett ahhoz, hogy úgy-ahogy talpra álljak, és újra élhessem az életem. Ez alatt a négy év alatt folyamatosan tanultam és kutattam a klimax okozta egészségkárosodásokat; interjúztam orvosokkal és megélőkkel, szexológusokkal és nőgyógyászokkal, szóba álltam szinte bárkivel, aki hajlandó volt velem megosztani a saját klimaxos tapasztalatát.

Az írás nemcsak terápiás segítség volt, hanem végig tudtam, hogy valamilyen formában segíteni fogok a sorstársaimnak, mert az nem lehet, hogy a klimax alatt és után már nem vár ránk örömteli és egészséges élet. Ebből a tudásból és segíteni akarásból nőtte ki magát a helloklimax® program.

Velem leginkább előadásokon, edukációs programokon, rendezvényeken fogsz találkozni. Én viszem el a helloklimax® program hírét a munkaadókhoz, pontosan azért, hogy megértsék, min mész te is keresztül akkor, amikor a klimax tünetei miatt szenvedsz. De a megértés még nem elég, segítő megoldásokkal is támogatjuk a munkahelyeket.

Hiszek a prevenció – edukáció – támogatás erejében, ezt kapod tőlünk.

Légy önmagadra kíváncsi, ismerd meg a szervezeted működését, lásd át, hogy milyen fizikai, hormonális és idegrendszeri változások zajlanak klimax előtt, menopauza alatt és után, majd sajátítsd el a változtatás képességét ahhoz, hogy a klimax valóban az örömteli változásokat hozza csak el a te életedbe is.

Gyere el hozzánk konzultációra, csatlakozz a helloklimax® programhoz, lépj be a közösségünkbe, és mondjuk együtt: hello, klimax!

Bálint Piroska

szexuálpszichológus

Elképesztően gyorsan változó korban élünk az utóbbi évtizedekben, és ez a hagyományos értelemben vett változókort még inkább megnehezítheti, mind testi, mind lelki/mentális szempontból.

A megnövekedett átlagéletkor és az életminőség fejlődése következtében úgy vélem, hogy a testi-lelki egészséggel való tudatos foglalatosság nem holmi hobbi vagy misztika, hanem szinte létszükséglet. Jómagam jógázom és meditálok immár harminc éve.

Pszichológusként a lelki egyensúly, a stresszcsökkentés, az önismeret, az érzelmi intelligencia a vesszőparipám, valamint szexuálpszichológusként rendkívül fontosnak tartom a változókorral járó belső változások tudatos és harmonikus megélését. A helloklimax® programban a hozzám fordulóknak az önismeret és a szexuális önismeret terén tudok sokat segíteni, hiszen önmagunk mélyebb és teljesebb ismerete rendkívüli módon hozzájárul az élet, valamint más emberek teljesebb megismeréséhez és ezáltal az elfogadásához.

A szexuális önismereti folyamatban alapjaiban térképezzük fel azokat a téves mintákat, sztereotípiákat, hozott és kapott mítoszokat, melyek nem szolgálják már a személyt, valamint a kielégítő és örömet hozó együttléteket, és megkeressük azokat az erőforrásokat, utakat és lehetőségeket, melyek segítségével még hosszú-hosszú éveken át örömteljes és kiegyensúlyozott lehet az életünk szexuális értelemben is.

Képesítések

1994 – Benedek Elek Tanítóképző

2007 – Rekreációs sportoktató képzés

2016 – Pszichológiai tanácsadás és beavatkozás Msc (BBTE)

2023 – Szexuálpszichológiai szakpszichológus (ELTE)

Bócsi Rita

VÁLLALATI MENOPAUZA PROGRAM FEJLESZTŐ, MENTÁLHIGIÉNÉS SZAKEMBER, COACH (ACC)

Az első konzultáción közösen megnézzük, hogy hol tartasz most a változókori folyamatban, és el tudjuk dönteni, hogy a megelőzésre érdemes fókuszálnunk vagy már nyakig benne vagy különböző tünetekkel a klimaxban. Sőt, az is kiderülhet, hogy azt gondoltad, hogy már túl vagy a menopauzán, és kiderül, hogy mégsem teljesen.

Azt is megnézzük, hogy azok a fránya hormonok milyen szinten szólnak bele a lelki egyensúlyodba, illetve, hogy a te életedben törvényszerűen bekövetkező, ehhez az időszakhoz kötődő krízissel való megküzdésben hol tartasz.

Mindezeket hogyan befolyásolja a stressz, ami minden ember életében ott van, csak az a kérdés, hogy jó vagy rossz stresszről beszélünk, és a rossz stressz milyen mértékben befolyásolja a mindennapjaidat.

A program végén is fogunk találkozni. Ekkor végig nézzük közösen, hogy mit adott számodra a helloklimax® program, és mit viszel tovább magaddal.

Amennyiben úgy döntesz, hogy a program közben is szeretnél velem találkozni, és megszavazod a bizalmat, hogy együtt képesek leszünk a jelenben megélt elakadásodon tovább lendülni, akkor a helloklimax® program erre is ad lehetőséget.
Láthatod, hogy egy teljesen rád szabott programban vehetsz részt, én pedig a támogatásomat adom ehhez, ha szeretnéd, keress bizalommal.

Dr. Cseh Erika

SZÜLÉSZ-NŐGYÓGYÁSZ SZAKORVOS

A változókort rengeteg tabu övezi, pedig az élet egy természetes szakasza, sok nőt hosszú évekig elkísér. Még mindig kevés szót ejtünk akár a tünetekről, akár a megoldásokról. Ezen szeretnék változtatni, hiszen munkám során többször megtapasztaltam, hogy a nők nagyobb bizalommal osztják meg nőgyógyászati problémáikat nőtársaikkal, ezért is foglalkozom szívesen női pácienseimmel.

Mindig is érdekelt a női szervezet működése és a hormonális rendszer, legyen szó vérzési rendellenességről, policisztás ováriumról vagy változókori panaszokról.

Fontosnak tartom a fennálló probléma pontos megértését, elmagyarázását. A rendeléseimen igyekszem oldott hangulatot teremteni azért, hogy a kellemetlennek számító kérdések is előkerülhessenek és megoldhassuk azokat. 

Rendkívül fontos számomra a szakmai újdonságok követése, a folyamatos fejlődés, igyekszem a legújabb irányelvek mentén kezelni, tanáccsal ellátni a hozzám forduló pácienseket.

Dr. Kuklis Eszter ​

ORVOS, ÉLETMÓDTANÁCSADÓ, HEALTH-TRAINER

Orvosként, és az 50+ korosztály tagjaként is ismerem ennek az életkori szakasznak a kihívásait.

Pontosan ezért, egyszerű és hatékony megoldásokat kínálok az egészség fenntartására, az egészségtudatos magatartás kialakítására.

Kezeléseimet orvos-élettani szemszögből nézve holisztikus szemlélettel végzem, és különösen figyelek a  mindennapi életbe könnyen beépíthető életmódbeli változások elmagyarázására.

A betegségek összefüggenek az életmóddal. Az egészség megőrzésének vagy visszaszerzésének elválaszthatatlan része a helyes táplálkozás, a rendszeres testmozgás és a megfelelő stresszkezelés. Ezek megőrzésében és helyreállításában támogatom minden páciensemet, aki tanácsadásra érkezik hozzám a helloklimax® program keretei között.

Először azonosítjuk a változókori problémáid alapvető kiváltó okát, majd rád szabott táplálkozási és életmódbeli változtatásokkal megoldást nyújtunk azokra. 

Nem csak rövid távon lesz eredményes a számodra kidolgozott személyes programod, hanem elérjük, hogy életre szóló változást is hozzon, hiszen a változókor egy új életszakasz kezdetét jelenti számodra, és több százezer nőtársunk számára is. Ezen az úton kísérlek végig. 

Tapasztalatok, végzettségek

Semmelweis Orvostudományi Egyetem – általános orvos

Életmód tanácsadó és terapeuta képzés

Coach képzés

Synlab MyBiom – mikrobiom szakértő 

Oktatói munkák, publikációk

Vállalatoknak tartok életmódváltó egészségprogramokat a helloklimax® vállalati program keretében

International Wellness Institute – tanár: táplálkozás, szenior táplálkozás, sporttáplálkozás

Könyvem: Életmódkönyv (2020.)

Mezei Bea

mentális tréner, stresszkezelés és érzelmiintelligencia-fejlesztés

Segítek felismerni és tudatosítani az életedben megjelenő stresszforrásokat, a leterheltségedet és az egyéni stressztűrő képességedet.

Beazonosítjuk az erősségeidet, és azokra építve alakítjuk ki az egyéni fejlődésedet támogató módszereket.

Megtanítalak a mindennapi rutinba beépíthető önismereti és stresszoldó módszerek használatára.

Támogatlak a döntéseid meghozatalában, miközben egyre erősödik az énképed és képessé válsz a téged akadályozó tényezők elhárítására.

Meddig dolgozunk együtt?

A fejlesztő programot és a folyamat időtartamát rád szabva, az adott életterületeiden tapasztalt kihívásoktól függően alakítom.

Milyen eredményekre számíthatsz?

Belső erőforrásaid tudatos fejlesztésével és az önbizalomerősítő gyakorlatok rendszeres alkalmazásával válsz képessé a stressz, a szorongás leküzdésére.

Segítségemmel olyan támogató eszköztárra teszel szert, amely segít felszínre hozni és maximálisan használni az erősségeidet, ezáltal csúcsformában érezheted magad.
Megtaláljuk azt az egyensúlyi állapotot, amikor a kihívások és készségek összhangban működhetnek az életedben és hosszú távon képessé válsz az egészséges egyensúly fenntartására.

Módszertanok, eszközök, amelyekkel dolgozom:

 • megoldásorientált gondolkodást támogató coaching eszköztár alkalmazása
 • mindennapi rutinba beépíthető stresszoldó gyakorlatok
 • relaxáció – meditáció
 • vizualizációs technikák
 • kreatív önismereti kártyák
 • önismereti tesztek
 • színterápiás eszközök

Életmód területén:

 • színterápia
 • stresszoldó technikák
 • karakterisztika, arcelemzés
 • relaxáció
 • meditációs módszerek
 • légzésterápia
 • OH-kártya képzések
 • mentális kreatív eszközök alkalmazása
 • EFT érzelmi felszabadító technika

Business & Life coaching területén:

 • rendszerszemléletű, megoldásorientált eszközök és módszertan
 • tranzakcióanalízis
 • rendszerállítás
 • asszertív és önérvényesítő kommunikáció
 • neuro-lingvisztikus programozás
 • GROW-modell
 • tréner

Párkapcsolati tanácsadás területén:

 • komplex kommunikációs és konfliktuskezelési módszertan
 • mediációs módszerek
 • stresszkezelési készségek, technikák
 • önismeret-társismeret
 • személyiségtipológiák
 • nyugtató illóolaj-kombinációk

Dr. Pop Andrea​

SZÜLÉSZ-NŐGYÓGYÁSZ SZAKORVOS

A változókorban erősen összefüggenek egymással az életmódbeli, a fizikai és a lelki tünetek. A tünetekkel párosuló nehéz érzések (szorongás, frusztráció, szégyen stb.), a munkaképesség esetleges csökkenése, az anyagcsere eltérések, a már megélt veszteségek és a konfliktuskezelési képességek összessége dönti el, merre billen a mérleg a nőknél a menopauza ideje alatt, ezért komplex szemlélettel javasolt ezt az időszakot vizsgálni és kezelni.

Amíg szüleink generációjában többnyire jóval korábbi életkorban abbahagyták a szexuális aktivitást, addig a mai nők aktív szexuális életet szeretnének élni 60-80 éves koruk között is. Mindezek komplex kezelésében és a testi funkciók regenerálásában nyújtok segítséget a nőknek a minimálisan invazív beavatkozásoktól a műtéti beavatkozásokig terjedő terápiás skálán. 

Konzultációra, vizsgálatokra és a felmerülő javasolt beavatkozásokra várom a nőket a helloklimax® program keretei között.
Kezeléseim sorában elérhető a hüvelyregeneráló Lipogems kezelés is.

Végzettségek

2005 -szülész – nőgyógyász (Semmelweis Egyetem)

Dr. Szabó Judit Anna

anti-aging specialista szakgyógyszerész, kozmetikus

Hiszem és tudom, csakis egészségesen lehet szépen megöregedni.

Mivel bőrünkön jelentkeznek az anyagcsere betegségeink tünetei, így egészségünk közvetlen kapcsolatban áll bőrünk, hajunk, szőrzetünk, fogazatunk higiénés állapotával. Az esztétikus, ápolt megjelenés összefügg egészségtudatos életmódunkkal is.

A helyesen megválasztott kozmetikai és orvos-esztétikai  megoldások képesek korrigálni a különféle anyagcserezavarból, betegségekből eredő külső elváltozásokat, és késleltetni tudják az öregedés tüneteit. Azonban a túlzó, radikális változtatások nem csak esztétikai torzulásokhoz, hanem súlyos pszichés problémákhoz és egészségkárosodáshoz is vezethetnek. 

A fellépő bőrproblémák megoldásához és az egészséges életmód kialakításához nyújtok informatív segítséget anti-aging tanácsadással, illetve konkrét megoldásokat orvos-kozmetikai kezelésekkel.

Dr. Tänczer Tímea

belgyógyász diabetológus főorvos, farmakológus

Belgyógyászként nagy tapasztalom van 1-es és a 2-es típusú cukorbetegség, az inzulin pumpa kezelés és a prediabétesz kezelésében. Kollégáimmal együtt a változókori tünetek okainak feltárásban, az elhízás, az inzulin rezisztencia kivizsgálásában és kezelésében is részt veszek.

Jelenleg szakrendelésemen és a helloklimax program rendelésein tevékenykedem, a cukorbetegségre vonatkozó legmodernebb ismertek alapján végzem pácienseim kezelését, komplex ellátását és gondozását.

A változókor egyik jellegzetes hozadéka a prediabétesz, a 2-es típusú diabétesz, a magasvérnyomás betegségek kialakulása lehet. Az összképet vizsgálva tárjuk fel az okokat és globális – szükség esetén társszakmák bevonásával – , orvosi szempontú, ám holisztikus szemléletű megoldást nyújtunk a nők számára.

Tapasztalatok, végzettségek

2014: Diabetológiai licenc vizsga, Semmelweis Egyetem

2012: Klinikai farmakológia szakvizsga, Semmelweis Egyetem

2008: Magyar Diabetes Társaság diabetológus orvosa képesítés

2005: Belgyógyászat szakvizsga, Semmelweis Egyetem

1999: Általános orvosi diploma, Semmelweis Orvostudományi Egyetem, ÁOK.

Tóth-Ádám Kinga

klinikai szakpszichológus, szexuálpszichológus

A menopauza sok szempontból megterhelő esemény egy nő életében. A fizikai tünetek mellett a lelki vonulatot sem szabad elhanyagolni. A nőiséggel, a fiatalságérzettel kapcsolatos esetleges veszteségélmény, a stigmatizáltság, a csökkentértékűség érzése, a cselekvőképesség vélt vagy valós módosulása akár depresszív érzéseket, motiválatlanságot, olykor szinte gyászfolyamatot indíthat el.

A sok testi és lelki változás kihatással van életünk minden szegmensére, beleértve a párkapcsolatunkat és azon belül intim együttléteinket. Ezen folyamatok megértésében, feldolgozásában és a problémamegoldásban szeretnék segíteni minden hozzám fordulónak. 

Döntsük le együtt a tabukat! Beszéljünk a kényes témákáról is, mert csak így tudunk megoldást találni rájuk!

Elárulom nektek, hogy nagyon szeretem a sportokat – legfőképp a tánc minden műfaját, hiszen 4 éves korom óta táncolok én is -, a  jó könyveket, filmeket, a fotózást. Úgy vélem szerteágazó érdeklődési köröm és az, hogy sokat dolgoztam nem pszichológusi munkakörökben is, segítheti mások problémáinak könnyebb megértését.

Tapasztalatok, végzettségek

2018 – klinikai szakpszichológus képesítés (PTE-BTK)

​2013 – szexuálpszichológus szakképzés (SZPE)​

2010 – pszichológus MA diploma (KRE-BTK)

Héjja Izabella

kozmetikus, anti-aging és peeling szakértő

Kozmetikusként, anti-aging és peeling specialistaként mélyreható ismeretekkel és több éves tapasztalattal rendelkezem a menopauza során jelentkező bőrváltozások kezelésében. Szakmai hozzáállásom és elkötelezettségem a nők életminőségének javítására irányul, hiszen kozmetikusként látom, hogy jelentősen befolyásolja a közérzetünket a bőrünk állapota.

Különös figyelmet fordítok a menopauza alatt hirtelen fellépő bőrproblémákra. 

A menopauza időszakában a nők szervezetében bekövetkező hormonális változások számos bőrproblémát okozhatnak, többek között szárazságot, rugalmasság csökkenést és fokozott ráncosodást, a kontúrok megereszkedését.

Ezek a változások nem csupán esztétikai problémák, hanem jelentős mértékben befolyásolják a nők önbizalmát, életminőségét és pszichés állapotát.

Szakértőként célom, hogy segítsek a nőknek megérteni bőrük változásait és hatékony megoldásokat kínáljak a menopauza során jelentkező bőrproblémák kezelésére.

Dr. Tänczer Tímea

belgyógyász diabetológus főorvos, farmakológus

Belgyógyászként nagy tapasztalom van 1-es és a 2-es típusú cukorbetegség, az inzulin pumpa kezelés és a prediabétesz kezelésében. Kollégáimmal együtt a változókori tünetek okainak feltárásban, az elhízás, az inzulin rezisztencia kivizsgálásában és kezelésében is részt veszek.

Jelenleg szakrendelésemen és a helloklimax program rendelésein tevékenykedem, a cukorbetegségre vonatkozó legmodernebb ismertek alapján végzem pácienseim kezelését, komplex ellátását és gondozását.

A változókor egyik jellegzetes hozadéka a prediabétesz, a 2-es típusú diabétesz, a magasvérnyomás betegségek kialakulása lehet. Az összképet vizsgálva tárjuk fel az okokat és globális – szükség esetén társszakmák bevonásával – , orvosi szempontú, ám holisztikus szemléletű megoldást nyújtunk a nők számára.

Tapasztalatok, végzettségek

2014: Diabetológiai licenc vizsga, Semmelweis Egyetem

2012: Klinikai farmakológia szakvizsga, Semmelweis Egyetem

2008: Magyar Diabetes Társaság diabetológus orvosa képesítés

2005: Belgyógyászat szakvizsga, Semmelweis Egyetem

1999: Általános orvosi diploma, Semmelweis Orvostudományi Egyetem, ÁOK.

Tóth-Ádám Kinga

klinikai szakpszichológus, szexuálpszichológus

A menopauza sok szempontból megterhelő esemény egy nő életében. A fizikai tünetek mellett a lelki vonulatot sem szabad elhanyagolni. A nőiséggel, a fiatalságérzettel kapcsolatos esetleges veszteségélmény, a stigmatizáltság, a csökkentértékűség érzése, a cselekvőképesség vélt vagy valós módosulása akár depresszív érzéseket, motiválatlanságot, olykor szinte gyászfolyamatot indíthat el.

A sok testi és lelki változás kihatással van életünk minden szegmensére, beleértve a párkapcsolatunkat és azon belül intim együttléteinket. Ezen folyamatok megértésében, feldolgozásában és a problémamegoldásban szeretnék segíteni minden hozzám fordulónak. 

Döntsük le együtt a tabukat! Beszéljünk a kényes témákáról is, mert csak így tudunk megoldást találni rájuk!

Elárulom nektek, hogy nagyon szeretem a sportokat – legfőképp a tánc minden műfaját, hiszen 4 éves korom óta táncolok én is -, a  jó könyveket, filmeket, a fotózást. Úgy vélem szerteágazó érdeklődési köröm és az, hogy sokat dolgoztam nem pszichológusi munkakörökben is, segítheti mások problémáinak könnyebb megértését.

Tapasztalatok, végzettségek

2018 – klinikai szakpszichológus képesítés (PTE-BTK)

​2013 – szexuálpszichológus szakképzés (SZPE)​

2010 – pszichológus MA diploma (KRE-BTK)

Képesítéseink, tagságaink

Nagyításért klikk a képekre!