dr. Blaskó Ágnes

 

önismereti mentor, mentálhigiénés szakember, biológus

Az egyik érdeklődési és kutatási területem a perimenopauzális depresszió, szorongás, melyről legutóbb a Magyar Pszichiátriai Társaság Vándorgyűlésén tartottam előadást és ezzel a témával kapcsolatosan számos nőtársamat kísértem el ezen az életszakaszon. 

A változókor időszakában lehet valaki befelé forduló, elveszti érdeklődését a korábban fontosnak tartott dolgok iránt, felfokozott érzelmek, indulatok, a düh, a harag, az érzelmi „hullámvasút”, szorongás, depresszív, „mindennek vége” hangulatok, tehetetlenség, érzékenység, sírás – gyakran határozott kísérői a változásnak. Néha úgy érezzük, hogy megőrülünk saját magunktól, hogy elveszítettük az irányítást az életünk felett.

Ez a változás jóval összetettebb, nemcsak fizikai szinten zajlik, és, ha eddig nem is tettük, akkor most kifejezetten igényli a fizikainál jóval mélyebb kapcsolódást önmagunkkal.

Ebben a nehéz életszakaszban tudlak elkísérni, támogatni, melyben segítségemre van az integrál szemlélet, mely egy olyan térképet ad a kezünkbe, amely révén könnyebben eligazodhatunk mind a világban, mind saját magunkkal való munkában. Ha rájövünk hol tartunk, miben vagyunk most, s hova szeretnénk eljutni, sokkal könnyebb dolgunk van, mintha térkép nélkül indulnánk!

Az Integrál Pszichológián  és Mentálhigiénén szerzett tudásommal, tapasztalatommal az önismereti együtt gondolkodásunkkor személyes fejlődésedet, változásodat alapozhatod meg biztonságos, elfogadó, empatikus légkörben. A beszélgetések alkalmával tükröt mutatok a saját belső működésedről, segítek kiemelni a közös mintázatot az életedben felmerülő nehézségekben, problémákban, elakadásokban és megkeressük az ezekhez szükséges saját belső erőforrásaidat és további lépéseidet. 

Mindezeknek köszönhetően jobban megérted majd önmagad, az emberi kapcsolataid és felelősséget tudsz vállalni önmagadért, saját életedért.

Képesítések:

  • PTE BTK, Mentálhigiénés szakember és közösségi segítő
  • Integrál Akadémia, Integrál Pszichológia Szak
  • PTE Biológiai Doktori Iskola
  • NYME Mezőgazdaság és Élelmiszer Tudományi Kar, Élelmiszer minőségbiztosító agrármérnök
  • PTE ETK, Dietetika Szak, Táplálkozástudományi mérnök, Dietetikus

Módszerspecifikus képzésem:

  • Fókusztréner (Magyar Szomatopszichoterápiás Egyesület)

Gyakorlati tapasztalataim a pszichológia területén: bodywork, terápiás kommunikáció, krízisintervenciós tevékenység, pszichodráma.