You are currently viewing Klimaxnapló – április 9. az első bőrkezelés

Klimaxnapló – április 9. az első bőrkezelés

Napról-napra látom, mennyire gyors ütemben öregszik a bőröm. Nem éreztem soha magam önbizalomhiányosnak, de ezek a gyors változások megviselnek. Kés alá azt hiszem soha nem feküdnék, de valamit kezdeni kell az arcommal, mert az átlagos kozmetikai kezelések már nem segítenek. 

Keresem a megoldást

Úgyhogy elkezdtem érdeklődni, keresgélni, ki lehet az a szakember, aki ráérez a problémámra és van is rá megoldása. A manikűrösöm mellett dolgozott egy kozmetikus, aki kifejezetten a bőr megfiatalítására szakosodott, nem ismertem még őt korábban. Vele kezdtem el beszélgetni, neki meséltem el, mit tapasztalok magamon, mi zavar és mit, vagyis inkább kit szeretnék viszontlátni, ha tükörbe nézek.

A beszélgetések során körvonalazódott egy kezelési terv, ami annyira megtetszett, hogy eldöntöttem, belevágok. Ráadásul megosztom veletek is a folyamatot.

Néhány percig elméláztam azon, hogy biztosan szeretném- e mutogatni a smink nélküli, pigmentfoltos és ráncokkal tarkított arcom, de aztán az is eszembe jutott, hogy ja, így nézek ki, valószínűleg nem sokban különbözöm milliónyi nőtársamtól ebben sem, nem csak nekem öregszik a bőröm.

Ha viszont transzparensen megmutatom, hogyan változik a bőröm állapota, ha lesz belőle pozitív kimenet, biztos vagyok benne, hogy sok nőtársamnak adom vissza a változás lehetőségének hitét abban, hogy nem feladni kell, lehet szép a bőrünk anélkül is, hogy szétkaszaboltatnánk, csak meg kell találni a jó megoldásokat hozzá.
Ugyanúgy nem vagyok zavarban, mint amikor eldöntöttem, hogy megosztom a saját klimaxom történetét.

Naplószerűen fogom leírni a történéseket, képekkel, videókkal, kendőzetlenül, filter és szűrő nélkül megmutatva mindent, ahogy van.

Április 9. első kezelés - HIFU Pen

Most járok másodszor Héjja Iza Natura kozmetikájában. Csendes, barátságos kis lakás, pihe-puha kényelemmel.

Belebújok a kozmetikai szoknyába (vagy mi a neve), befészkelődöm a kezelőfotelbe, megkapom a hajpántot, közben Iza elmeséli, mit talált ki nekem.

Első alkalommal egy HIFU Pen kezelést kapok, mert a mélyhámlasztáshoz már sok a fény és a napsütés, illetve én is elég sokat vagyok úton, így azt majd télen csináljuk meg.

A HIFU kezelés ha nem is egészen, de sok szempontból ugyanazt a hatást éri el, mint a mélyhámlasztás. Ráadásul a kollagén termelését indítja be, javítja a fáradt bőr látványát, megemeli az arcot főleg az állvonalon és az arccsontnál lesz érezhető a változás. Fényvédőt azért használnom kell, mert a kezelés mikrosérüléseket okoz a bőr különböző rétegeiben, ezért fényre érzékeny lesz, de azt amúgy is használok kilószámra, biztosan nem fogom elfelejteni.

Iza felkeni az ultrahang zselét, majd a készülék pittyegése kíséretében három különböző kezelőfejjel megy végig az arcomon és a nyakamon. A három fej különböző mélységekbe hatol a bőrben, a legmélyebb rétegtől halad kifelé.

helloklimax HIFU kezelés
Az első HIFU Pen kezelésem Izánál.

Azon kívül, hogy melegnek érzem a bőröm, nincs más érzet. Iza azt mondja, hogy fog implantátum és amalgám tömés esetén lehet helyileg kellemetlenebb érzés, ami el is múlik a kezelés végével. Nekem egyik sincs, így majdnem elalszom a 40-45 perces kezelés végére. Este van, ráadásul nagyon be tudok lazulni fodrásznál, kozmetikusnál, sőt, még időnként manikűrözés közben is majdnem leesek a székről, szóval jól érzem magam.

A HIFU után még kapok hyaluront és egy habállagú színezett fényvédőt. Mára ennyi, egy hét múlva egy hidratáló arckezelésre jövök, mert a HIFU száríthatja a bőrt, egy idősebb, amúgy is száraz bőrt mint amilyen az enyém, meg pláne. 

Mit érzek a kezelés végén?

Feszesnek és melegnek érzem a bőröm. A feszesség érzésnek olyan a pszichés hatása, mintha visszafiatalodtam volna legalább 15-20 évet, ettől meg piszok jókedvem lesz. Csináltunk előtte-utána fotókat. Jól látszik, hogy a mélyebb ráncok jócskán elsimultak és élettel telibb a bőröm. A HIFU legjobb hatása, hogy az azonnali változás látványát további változások követik, hetekig tart és tartós a bőrkép javulása.

helloklimax HIFU kezelés
Ábrázat kezelés előtt és után.

Másnap reggel

A feszes bőr érzése kitart és kicsit olyan érzéssel párosul, mintha napoztam volna, meleg a bőröm, de nem a felszínen, mint napozásnál, hanem valahol mélyebben van az érzet és folyton arra emlékeztet, hogy valami jó történik az arcommal. Tényleg szuper érzés, olyan csajosan bohókás hangulatban vagyok tőle. Nehezen bírom ki, hogy ne rohangáljak a tükör elé óránként, hiába, a hiúság dolgozik…

Mutatom majd, hogyan alakul a bőröm állapota a következő hetekben és mutatok majd egy sminkelt arcot is, arra én is kíváncsi vagyok. 🙂

És persze beszámolok majd a következő kezelésről is, sziasztok!

A cikk szerzője:

Koch Mária

program alapító

Dr. Szabó Judit Anna

anti-aging specialista szakgyógyszerész, kozmetikus

Hiszem és tudom, csakis egészségesen lehet szépen megöregedni.

Mivel bőrünkön jelentkeznek az anyagcsere betegségeink tünetei, így egészségünk közvetlen kapcsolatban áll bőrünk, hajunk, szőrzetünk, fogazatunk higiénés állapotával. Az esztétikus, ápolt megjelenés összefügg egészségtudatos életmódunkkal is.

A helyesen megválasztott kozmetikai és orvos-esztétikai  megoldások képesek korrigálni a különféle anyagcserezavarból, betegségekből eredő külső elváltozásokat, és késleltetni tudják az öregedés tüneteit. Azonban a túlzó, radikális változtatások nem csak esztétikai torzulásokhoz, hanem súlyos pszichés problémákhoz és egészségkárosodáshoz is vezethetnek. 

A fellépő bőrproblémák megoldásához és az egészséges életmód kialakításához nyújtok informatív segítséget anti-aging tanácsadással, illetve konkrét megoldásokat orvos-kozmetikai kezelésekkel.

Dr. Tänczer Tímea

belgyógyász diabetológus főorvos, farmakológus

Belgyógyászként nagy tapasztalom van 1-es és a 2-es típusú cukorbetegség, az inzulin pumpa kezelés és a prediabétesz kezelésében. Kollégáimmal együtt a változókori tünetek okainak feltárásban, az elhízás, az inzulin rezisztencia kivizsgálásában és kezelésében is részt veszek.

Jelenleg szakrendelésemen és a helloklimax program rendelésein tevékenykedem, a cukorbetegségre vonatkozó legmodernebb ismertek alapján végzem pácienseim kezelését, komplex ellátását és gondozását.

A változókor egyik jellegzetes hozadéka a prediabétesz, a 2-es típusú diabétesz, a magasvérnyomás betegségek kialakulása lehet. Az összképet vizsgálva tárjuk fel az okokat és globális – szükség esetén társszakmák bevonásával – , orvosi szempontú, ám holisztikus szemléletű megoldást nyújtunk a nők számára.

Tapasztalatok, végzettségek

2014: Diabetológiai licenc vizsga, Semmelweis Egyetem

2012: Klinikai farmakológia szakvizsga, Semmelweis Egyetem

2008: Magyar Diabetes Társaság diabetológus orvosa képesítés

2005: Belgyógyászat szakvizsga, Semmelweis Egyetem

1999: Általános orvosi diploma, Semmelweis Orvostudományi Egyetem, ÁOK.

Tóth-Ádám Kinga

klinikai szakpszichológus, szexuálpszichológus

A menopauza sok szempontból megterhelő esemény egy nő életében. A fizikai tünetek mellett a lelki vonulatot sem szabad elhanyagolni. A nőiséggel, a fiatalságérzettel kapcsolatos esetleges veszteségélmény, a stigmatizáltság, a csökkentértékűség érzése, a cselekvőképesség vélt vagy valós módosulása akár depresszív érzéseket, motiválatlanságot, olykor szinte gyászfolyamatot indíthat el.

A sok testi és lelki változás kihatással van életünk minden szegmensére, beleértve a párkapcsolatunkat és azon belül intim együttléteinket. Ezen folyamatok megértésében, feldolgozásában és a problémamegoldásban szeretnék segíteni minden hozzám fordulónak. 

Döntsük le együtt a tabukat! Beszéljünk a kényes témákáról is, mert csak így tudunk megoldást találni rájuk!

Elárulom nektek, hogy nagyon szeretem a sportokat – legfőképp a tánc minden műfaját, hiszen 4 éves korom óta táncolok én is -, a  jó könyveket, filmeket, a fotózást. Úgy vélem szerteágazó érdeklődési köröm és az, hogy sokat dolgoztam nem pszichológusi munkakörökben is, segítheti mások problémáinak könnyebb megértését.

Tapasztalatok, végzettségek

2018 – klinikai szakpszichológus képesítés (PTE-BTK)

​2013 – szexuálpszichológus szakképzés (SZPE)​

2010 – pszichológus MA diploma (KRE-BTK)