You are currently viewing Mozdulj meg az egészségedért!

Mozdulj meg az egészségedért!

Góg Anikó merész, hiteles, vagány és kellően „krézi” ahhoz, hogy neked is kedvet csináljon a rendszeres sportoláshoz. Ráadásul klimax idején még fontosabb a mozgás, mint gondolnád.

A rendszeres testmozgás a pozitív élettani hatásai mellett azért is fontos már gyerekkorban, mert ekkor alapozzuk meg a mozgás szeretetét. Minél kevésbé teremtünk alapot szülőként, annál nehezebb lesz annak a gyereknek felnőttként rávenni magát a mozgásra. Természetesen sosem késő elkezdeni mozogni, életkortól, egészségi állapottól függetlenül bármikor belevághatunk, de van, amikor már muszáj lenne hozzákezdeni: Minden egyes szervrendszerünk megsínyli az inaktivitást, ami arra lett kitalálva, hogy mozogjon. – mondja Anikó.

Arról is mesél, mennyi a heti ajánlott edzés, tippeket ad, hogyan tudjuk fokozatosan az eddig passzívan eltöltött időablakokat aktívra cserélni. Annyira föl kéne ébredni, hogy ezt senki más nem csinálja meg helyettünk, ha mi nem állunk bele. Hiszen senki nem egyik napról a másikra hízik meg, ne szokjuk meg a folyamatosan ránk rakódó pluszkilókat. Minden kicsi számít, minden lépés számít!

Nézd meg a beszélgetést, hogy képben légy, aztán nincs kifogás, mozdulj meg te is!