You are currently viewing Adj esélyt a klimaxos kollégának a munkahelyen is!

Adj esélyt a klimaxos kollégának a munkahelyen is!

Az esélyegyenlőség, a D&I (Diversity and Inclusion) egyre nagyobb teret kap a vállalati kultúrában. Több kutatás is igazolja, hogy a sokszínű és befogadó vállalatok több mutatóban jobbak, mint versenytársaik. A menopauzában érintett nők aktív munkavállalók. Mit gondolsz, elmondják a munkahelyükön, ha izzadnak, ha éjjel nem aludták ki magukat, ha felrobbannak az idegességtől, ha ájulás környékezi őket?

A dolgozó nők többsége nem mer beszélni a klimaxos tüneteiről a munkahelyen.

Pedig Magyarországon több mint másfélmillió 40-60 év közötti nő él, akiknek 70 százaléka érintett a menopauza tüneteiben. Szóval teljesen biztos, hogy nálatok is dolgozik olyan munkatárs, aki klimaxos tünetektől szenved.

A mai munkaerőpiaci helyzetben, amikor a jó munkaerőért versenyeznek a vállalatok, a megtartásra, a munkáltatói márkára különösen nagy hangsúly tevődik.

„A szakemberek számára a munkavállalói élmény és az erős cégkultúra vált a legfontosabb tényezővé az álláskeresés során. Az álláskeresők 76%-a olyan vállalatnál szeretne elhelyezkedni, ami befogadó cégkultúrával rendelkezik.” – hangzik el a Glassdoor felmérésből (Deloitte).

Itt jön képbe a helloklimax® program vállalatokra kifejlesztett változata, mely három pilléren nyugszik. A prevención, az edukáción és a támogatáson.

A helloklimax® program igazi társa lehet egy munkáltatónak a változókorban lévő női munkavállalókra történő odafigyelésben és megtartásukban.

A pszichológiai biztonság kiemelten fontos tényezővé vált, ennek biztosítására is egy remek eszköz a helloklimax® program.

De mekkora érintetti csoportról beszélünk? Ha a klimax időszakát 40-60 év közé tesszük, akkor az állapítható meg, hogy a magyar lakosság 30%-a ebben az életkorban van. Ez jelentős szám azt jelenti, a magyar lakosság közel egyharmada érintett a klimax kérdéskörében.

Az adatok magukért beszélnek, a nők valós élethelyzetet élnek meg: hormonális és lelki változások tömkelege zúdul rájuk.

A munkahelyeken is elvárható a klimaxos, 40-60 év közötti nők támogatása, melynek egy egyszerű, mégis unikális eszközét ajánljuk a helloklimax® program keretei között.