You are currently viewing Az 5 karakter a munkahelyi konfliktusok kezelésére, amikor klimaxolsz

Az 5 karakter a munkahelyi konfliktusok kezelésére, amikor klimaxolsz

Attól függetlenül, hogy klimaxolsz, vagy sem, elsősorban emberből vagy, egyedi jellemzőkkel. Az eltérő személyiségek pedig időről-időre konfliktusba keveredhetnek. A munkahelyeden azért lehet nagyobb tétje egy konfliktusos helyzetnek, mert ha az idegrendszered klimaxos tünetek is terhelik, akkor a teljes csapat munkájára, egységére és eredményességére lehet óriási hatása.

Nehezebb feloldani a konfliktust, amikor a klimax okozta belső feszültség robbantja ki

Ha a nézeteltérés szakmai jellegű, akkor talán könnyebb higgadtan és megoldásfókusszal végig beszélni. Ha számodra is meglepetésként ér, hogy kirobban belőled a feszültség, és indokolatlanul bántod meg a kollégáidat, sokkal nehezebb lehet a megoldás.

Miért?

  • mert ha szégyelled magad az egy  kontraproduktív folyamatot is elindíthat
  • mert elég nehéz elismerni, hogy igazságtalan voltál
  • mert a természetes szemérem megakadályozhat abban, hogy őszintén beszélj a változókori tüneteidről, ezért nem tudják a kollégáid, mi zajlik le benned
  • mert ha többször előfordul, kiközösíthetnek
  • mert ha leépítés van a cégnél, neked mondhatják először, hogy VISZLÁT!

Ha már kialakult egy konfliktus, a legfontosabb, hogy kezeld még akkor is, ha úgy érzed, hogy a változókori tüneteid maguk alá gyűrnek.

Ahhoz, hogy jól kezeld a konfliktusokat, fel kell tudnod ismerni, hogy melyik típusba tartozol. Nézzük az 5 típust, próbáld meg beazonosítani magad. A felismerés birtokában már sokkal könnyebben kidolgozhatod a saját megoldókészleted.

Versengő típus

Versengő típus vagy, ha erős önérvényesítés jellemez, a saját érdekeidet tartod szem előtt, ezért könyörtelenül lenyomod társad a vitákban. A tévedéseidet nem ismered el. Annyira győzni akarsz, hogy néha azt is elfelejted, mi volt az eredeti célod. A vita közben akár te magad is sérülhetsz. Előfordulhat, hogy a kis csatákat sorra megnyered, de közben valami nagyot, fontosat elveszítesz. Ennek a viselkedésnek ugyanis az a hátránya a kapcsolatokban, hogy ha te nyersz, a társad/kollégád elkerülhetetlen, hogy veszítsen. Ezzel pedig azt fogod elérni, hogy egyre jobban eltávolodtok, elhidegültök egymástól. Az is megtörténhet, hogy társad erőt gyűjt és visszavág, ezzel állandósítva, elmérgesítve a veszekedéseket. Különösen rossz a helyzet, ha mindketten állandóan versengeni akartok: egyértelmű a kudarc. Azért a versengő stratégia is lehet hasznos, ha pl. gyors döntésre van szükség.

Alkalmazkodó típus

Számodra éppen a másik a fontos, nem a saját érdekeid. Mivel nagyon fontosnak tartod a párkapcsolatodat, a harmónia megőrzését, ezért félsz a konfliktusoktól. A céljaidat inkább feladod, különösen akkor, ha úgy látod, hogy társadnak/kollégádnak fontosabb az adott probléma. Nagyon belátó, könnyen meggyőzhető, befolyásolható típus vagy.

Problémamegoldó, együttműködő típus

Az én és te együtt, azaz maga a kapcsolat fontos számodra. Ezért törekszel a problémák megoldására. Nyitott, empatikus, rugalmas vagy. Fontos számodra a cél. A konfliktusokat felvállalod, integratív megoldást akarsz. Társad nézőpontját is hasznosnak, megfontolandónak tartod. Nem akarod megbántani a másikat. Ez a konfliktuskezelési mód növeli a bizalmi szintet.

Kompromisszumkereső típus

Számodra is mindkettőtök véleménye fontos, mint az együttműködőnek, de azok a végső döntésben csak részben teljesülnek. Nagyon fontos, hogy elérd a célod, de ennek érdekében nem versengsz, nem akarod legyőzni a társadat/kollégádat. Elkötelezettek vagytok egymás felé. A kompromisszum azonban sokszor nem jelent igazi megelégedettséget, hiszen valamit fel kell adnod az eredeti céljaidból, ahogy a társadnak is. Az állandó kompromisszumkeresés alááshatja a bizalmat. Akkor is ezt a megoldási módot alkalmazhatod, ha nagyon összetett problémával kerülsz szembe vagy kevés időd van a megoldásra.

Elkerülő típus

Távol tartod magad a konfliktusoktól, nem veszel tudomást a problémákról. Kihátrálsz a helyzetből vagy halasztgatod a döntést. A helyzetekre általában kívülről nézel rá, véleményedet nem mondod el. Akkor is így reagálhatsz, ha az adott probléma nem fontos számodra. Ezzel a viselkedéssel az a gond, hogy a feszültség nem oldódik fel, csak egyre inkább felhalmozódik, és később akár egy pici szikra is óriási robbanáshoz vezethet.

A változókor egyik legnagyobb kihívása, hogy megbirkózz a belső feszültséggel, a negatív gondolatokkal és a hangulatingadozásokkal.

Ha úgy érzed, hogy akár indokolatlanul és tartósan fennálló belső feszültség uralja a mindennapjaidat, érdemes feszültségoldó technikákat megtanulnod és beépítened a mindennapi rutinodba. Jelentkezz be hozzánk egyéni vagy kiscsoportos kurzusra.

.

A cikk szerzője:

Bócsi Rita

vállalati program fejlesztő
mentálhigiénés szakember
acc coach